Vitaal ouder

Sporten en efficiënt bewegen helpt je om fit te blijven, ook op latere leeftijd. Het helpt je een goede conditie te behouden en je lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Ook verlaagt het de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat je langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet.

Bewegen is goed en brengt u onder de mensen.

Sporten en efficiënt bewegen geeft energie. Je lichaam en brein actief gebruiken, geeft een voldaan gevoel. Dit heeft ermee te maken dat tijdens het bewegen de stof ‘endorfine’ in de hersenen wordt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen, omdat je meer ontspannen bent en tevreden voelt.

Ziektes voorkomen en te lijf gaan

Met regelmaat sporten is één van de goedkoopste en beste manieren om een betere gezondheid te krijgen en te houden. Efficiënt lichamelijke beweging is goed voor het hart, de bloedvaten en de longen en verkleint de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker.

Maar het kan ook een heilzame werking hebben op mensen die al last hebben van een chronische aandoening. Denk daarbij aan hartziekten die te maken hebben met slagaderverkalking, maar ook ouderdomssuiker, botontkalking, beroerte en depressie.

Bij mensen met artritis kan lichamelijke beweging zelfs de pijn verminderen. Sporten met beleid en professionele begeleiding is hier wel het advies: ken en respecteer je grenzen.

Langer zelfredzaam en zelfstandig

Wie wekelijks 2,5 uur (150 minuten) efficiënt kracht en cardio traint, houdt zijn spieren en uithoudingsvermogen op peil. Bovendien helpt het je om langer zelfstandig en zelfredzaam te blijven en vermindert het de kans op fracturen en lichamelijke beperkingen.

De voordelen van sporten en bewegen:

N

Het verbetert het humeur en geeft energie.

N

Het is goed voor de mentale gezondheid en draagt bij aan onafhankelijkheid op latere leeftijd.

N

Het verhoogt de weerstand en helpt om stress kwijt te raken.

N

Het verbetert de balans, wat het risico op vallen verkleint.

N

Het hangt positief samen met gezondheidsgerelateerde kwaliteit van leven.

N

Het stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het gewicht.

N

Het verkleint het risico op fracturen.

N

Het is goed voor de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten.

Meld u nu aan voor een gratis vitaliteit test

Efficiënt en met beleid sporten is heel belangrijk, want sporten kan zeker op oudere leeftijd bepaalde risico’s met zich meebrengen. Het is belangrijk om te starten met bewegen onder deskundige begeleiding.Fitnesscentrum Halsteren begeleidt met op maat gemaakte programma’s en elke twee maanden krijgt u een nieuw programma, bloeddrukmeting en tevens een bodyscan aangeboden. Fitnesscentrum Halsteren onderscheidt zich hierin t.o.v. andere sportscholen in de regio!